Webmaster modtager gerne fotografier, videoer eller lydfiler fra landsforeningens eller jeres lokale afdelings aktiviteter. Se “PS” nederst på siden.
Tilladelser, copyright med mere.
Når en person, afdeling eller organisation indleverer foto/video/lyd/tekst til webmaster, har vedkommende person, afdeling eller organisation automatisk givet tilladelse til offentliggørelse af materialet her på denne hjemmeside, med mindre det fremgår tydeligt ved leveringen.
Copyright er for nemheds skyld tildelt T.R.S. men personens, afdelingens eller organisationens navn og info vil blive nævnt under “Fotografer” og i det album eller de albummer, hvor personens, afdelingens eller organisationens materiale er lagt.
Medlemmer af T.R.S. og deres familie, samt ansatte ved FSR må kopierer til eget brug, uden at indhente tilladelse.
Andre må indhente skriftlig tilladelse fra T.R.S. – ved henvendelse til Webmaster, alternativt andre medlemmer af forretningsudvalget (FU).
Adresser, se T.R.S. hoved-hjemmeside: WWW.TRS1949.DK.
Formater, fotografier:
Formaterne JPG, JPEG, GIF, PNG og SVG er hvad fotoalbummet vil acceptere. men har du fotografier i andre formater, f.eks. BMP, så kan jeg måske I ENKELTE TILFÆLDE konverterer dem til de accepterede formater.
Jeg kan ikke konverterer alle formater.
Formater, video:
Video-filer fylder MEGET på serverens harddisk, så videoer uploades kun i begrænset mængde.
Vi har ikke ubegrænset plads på webhotellets server. Typisk fylder 10 sekunders video det samme som 30-35 almindelige fotografier.
Videoer modtages i gængse formater, men helst M4V (mp-4, mpeg-4) og helst i DVD kvalitet. Jeg kan konverterer normale formater til M4V.
Formater, Audio (lyd):
Foretrækker mp3 (mpeg3), men jeg kan konverterer de fleste gængse formater.
Audio fylder også en del på serveren, dog langt mindre end video.
TIP:
Hvis I optager med en dummiePhone (mobiltelefon) eller tablet og uanset om det er foto eller video, SÅ ORIENTER TELEFONEN/TABLETEN, SÅ OPTAGELSEN SKER I BREDFORMAT.
På nudansk også kaldet Landscape.
Det tager sig bedst ud på en 16:9 bredformatskærm, da billedet bliver større og udnytter skærmen bedre.
I dag benyttes jo kun bredformat-skærme til computere/tablets/TV, så hvorfor ikke optage i det format.
Mobiltelefoner/tablets vender automatisk billedet efter hvordan enheden er orienteret. Gør den ikke det på din enhed, så skal du nok ind i enhedens indstillinger og sige OK til denne funktion.
Brug kun “Portrait” hvis det er absolut nødvendigt. Det gælder i øvrigt også når I optager med et “rigtigt” kamera.
Opløsning:
FULD opløsning, da nedskalerede fotografier ikke tager sig godt ud, når de forstørres op.
Der er nogle eksempler i fotoalbummerne med små fotos. Der er ikke så meget at gøre ved dem, forstørres de, så bliver de grumset og uskarpe.
Pak dem hellere i en ZIP-mappe, så fylder de ikke ret meget, men beholder billedernes opløsning.
Filnavn:
LAD VÆRE med, at omdøbe filerne.
Digitale kameraer har den udmærkede funktion at nummerer billederne fortløbende, enten et fortløbende nummer eller dato/tid. Det er således en enkelt sag, at vise fotografierne i den rækkefølge de er optaget.
Hvis I omdøber filerne sorteres de efter hvad de hedder og så går der roderi i den. Da jeg jo ikke selv har optaget billederne kan jeg af gode grunde ikke kende den korrekte rækkefølge. Jeg kan i nogle tilfælde, ud fra motivet, gætte mig frem, men mit gætteri er ikke nødvendigvis korrekt.
Hvis det er mere end 10-15 fotos er det lidt af et helvede at sorterer manuelt.
Hvis I skanner papirfotos så nummerer filerne 01, 02, 03 o.s.v. Benyt altid et nul foran numrene 1-9, ellers går det galt i sorteringen, da foto nr. 10, 11…….19 ellers vil komme ind efter nr. 1, ligeledes vil 20, 21….29 lægges sig efter 2 o.s.v.
Er der over 100 fotografier skal der 2 nuller foran nr. 1-9 og et nul foran nr. 10-99, f.eks. 001, 020, 045, 121.
Gæt så situationen, hvis der er over 1000 fotografier :-).
Fotograf:
Oplys fotografens navn/afdeling/organisation, samt under hvilken afdeling (landsforening eller lokal afdeling) fotografierne skal placeres, og med en kort overskrift, fx. Torskegilde 20xx.
(Så jeg ved hvad fotografierne handler om).
Optagelser fra Jubilarstævner og Sendemandsmøder vil altid blive lagt ind som værende Landsforeningens. Ligeledes vil video/fotoserier om regimentets fødselsdage, chefskifte o. lign. blive lagt under Regimentet.
Forsendelse:
Hvis jeg får få fotos (1-5 stk.) så send dem direkte i e-mail, som vedhæftet filer, men også gerne som vedhæftet ZIP-mappe-fil.
Hvis en lidt større mængde (5-25 stk.), så pak filerne i en ZIP-mappe og sendt ZIP-mappen-filen pr. e-mail, som vedhæftet fil.
Bemærk: Ikke alle e-mail udbydere tillader afsendelse/modtagelse af e-mail større end 10 MB.
Hvis dette bliver tilfældet, så opdel antallet af fotos i ZIP-mappen til flere ZIP-mapper og send dem enkeltvis ad flere omgange. Ellers benyt næste metode herunder.
Ved rigtig mange fotos vil jeg have dem på CD, DVD, Memorykort eller USB-pen.
Memorykort jeg kan læse: CF, II, MD, SD, SDHC, SDXC, MMC, MS og MS Pro.
USB-pen, memorykort, CD/DVD sendes som “snail-mail” med Postnord.
USB-pen/memorykort returneres efter kopieringen. Hvis ønsket kan også CD/DVD returneres efter kopiering.
Dropbox overvejes, afvent.
Redaktørens/Webmasters e-mail adresse og postadresse kan I finde i Telegrafkureren (normalt side 2) i kolofonen under “Redaktionelt” eller på T.R.S. hjemmeside (Kontakt info\Landsforening).
PS:
Fotografier/videoer/lyd bliver afvist, hvis fotografierne/videoerne/lyden:
Har personligt indhold, indeholder feriebilleder eller har parti politisk, pornografisk eller voldeligt indhold o. lign.
Lydfiler, tillige hvis de indeholder vulgært eller uhøvisk tale eller lyde, samt verbale angreb på personer, navngivne eller ej og uanset hvem disse er.
Kun fotografier/video/audio med relation til Soldaterforeninger, tak!
Webmasters afgørelse er inappellabel.
Copyright-beskyttet materiale kan indgå i galleriet, hvis der medfølger en skriftlig tilladelse fra Copyright-indehaveren.
Webmaster.